LØFTESKOLE I FRÆNA ATLETKLUBB

Det ble avholdt løfteskole i Fræna Atletklubb sitt lokale fredag 17.10.14. Deltakere var studenter/elever ved Fitness-linjen til Molde Folkehøgskole. Det var 11 jenter (inklusivt lærer) og 2 gutter i klassen. Instruktører var regionstrener Svein Magne Malmedal, og fra Fræna Atletklubb stilte Ralf Male og Mathilde Løkhaug.

Klassen hadde noen dager tidligere hatt kurs/trening i  bruk av kettelbells. Nå ville de lære seg løfteteknikken som blir brukt i styrkeløft.

2

Spente elever/studenter registrerer seg til løfteskolen.

 

Løfteskolen ble innledet med en teoridel hvor vi snakket om styrkeløft – hva styrkeløft er, fordeler og helsegevinst ved styrketrening, jenter og styrkeløft, myter og fakta, antidoping, teknikk m.m.

Etter teoridelen, fikk deltakerne beskjed om å gjøre seg klar. Vi hadde en felles oppvarming.

3

Felles oppvarming.

Etter oppvarmingen, ble deltakerne delt inn i to grupper. Den ene gruppen startet med knebøy, og den andre gruppen med benkpress. Teknikk ble vist og diskutert. Deltakerne fikk prøvd teknikken, og ble justert underveis. Etter å ha fått øvd seg litt, begynte de å få litt taket på teknikken. De sa at de ikke hadde trent på den måten før, og merket at øvelsene tok på andre muskler enn de var vant til.

4

Terping av teknikk i knebøy

5

Ralf Male instruerer i smalt benkpress.

6

Så var det tid for en pause. Påfyll av næring!

Kurset fortsatte ved å lære seg markløftteknikk. Her var alle deltakerne samlet.

7

Terping og korrigering av teknikk.

Etter å ha kjørt teknikktrening for baseøvelsene, var det tid for å lære teknikk i støtteøvelser. Dette i ro- og nedtrekksøvelser, biceps- og tricepsøvelser, samt øvelser for mage og rygg.

Etter et langt og innholdsrikt kurs, var det tid for lagbilde!

8

Fornøyde deltakere og instruktører!

Deltakerne takket for løfteskolen, instruksjoner, råd og hjelp. Samtlige sa at de hadde lært noe nytt. Dette ville de bruke videre i sin styrketrening. Deltakerne ble invitert til å komme tilbake til Fræna Atletklubb sitt lokale for repetisjon av teknikken for de som måtte ønske dette. De ble også anbefalt å melde seg inn i en styrkløftklubb i nærheten av der de kom til å bosette seg etter utdanningen.

 

Med hilsen

Svein Magne Malmedal, regionstrener

You may also like...