Løfteskole på Pro Gym Eide

Mandag 27.5.13 ble det avholdt ”løfteskole” på Pro Gym Eide. Regionstrener Svein Magne Malmedal, og Ralf Male fra Fræna Atletklubb, var instruktører og foredragsholdere.

Det var 14 deltakere på løfteskolen. 12 damer og 2 menn.

Etter en kort presentasjon av instruktørene, ble løfteskolen innledet med en teoridel. Der ble det snakket om følgende emner:

  • Hva er styrkeløft?
  • Styrketrening.
  • Myter og fakta om styrketrening.
  • Kvinner og styrketrening.
  • Doping.
  • Kosthold.
  • Fræna Atletklubb.

Det var en lydhør forsamling, og det ble stilt en del spørsmål og gitt svar til hver av emnene. Damene var opptatt av at de ikke måtte bli for maskuline ved styrketrening, eller for ”stor”. De fikk høre fakta om kvinner og styrketrening, og at kvinner ikke blir maskuline av å trene styrketrening/styrkeløft og ble fortalt fordelene de hadde ved å trene styrke.

Ettersom doping er et problem i nærmiljøet på Eide, så ble også dette emnet diskutert.

Etter teoridelen, så ble det en liten pause. Deretter ble deltakerne delt opp i 2 grupper. Det var da tid for praktisk visning av teknikk i forskjellige øvelser. Ralf Male tok seg av benkpress. Undertegnede viste teknikk i knebøy og markløft. Det ble også vist ”rett teknikk” i roing, nedtrekk, bicep curl, skulderpress, m.m. Deltakerne ville vite om de gjorde ”sine øvelser” de hadde i sine programmer riktig. Teknikken ble korrigert, og de fikk kjenne at de brukte andre muskler enn de tidligere hadde brukt når de kjørte den samme øvelsen.

Tilbakemeldingene vi fikk etter at vi hadde avholdt løfteskolen, var enstemmig positive. Alle deltakerne mente de hadde lært mye av kurset, og fått kjenne hvordan ”de riktige musklene” ble aktivert når de utførte de forskjellige øvelsene med rett teknikk.

Undertegnede har fått henvendelser fra noen av deltakerne på løfteskolen i ettertid. De ønsker å besøke Fræna Atletklubb og få videre oppfølgning. En av deltakerne ønsker å melde seg inn i klubben, og forsøke å trene etter et styrkeløftprogram. Det var flere av deltakerne som vurderte å gå over til et styrkeløftprogram i stedet for å kjøre split-programmer de hadde funnet på internett. De fikk linken til www.styrkeloft.no og de fikk tilbud om å få program av regionstreneren.

Bilder:

1

1)      Noen av deltakerne.

2

2)      Ralf Male viser smal benkpress.

3

3)      Regionstrener viser setup i knebøy.

4

4)      En av deltakerne forsøker å utføre knebøy på ”riktig måte”.

5

5)      En av deltakerne trener markløft.

Med hilsen
Svein Magne Malmedal, regionstrener.

You may also like...